Sport

ROBIN HASE PRVA ZVIJEZDA ČELENDŽERA "SRPSKA OPEN" Leteći Holanđanin stiže u Banjaluku

Robin Hase, leteći Holanđanin biće prva zvijezda Čelendžera “Srpska Open” koji se od 9. do 15. septembra održava na Terenima Teniskog kluba Mladost u Banjaluci. Za za prvog nosioca turnira vrijednog 46.600 evra postavljen je Slovak Andrej Martin 137. teniser svijeta.

ROBIN HASE PRVA ZVIJEZDA ČELENDŽERA "SRPSKA OPEN" Leteći Holanđanin stiže u Banjaluku
FOTO: WILL OLIVER/EPA

Najbolji plasman Robina Hasea bio je  33. mjesto na ATP listi, pa bi njegov dolazak u Banjaluku bio veliki doprinos kvalitetu turnira koji ove godine slavi svoj 18. rođendan. “Kao i svake godine mnogo je dobrih igrača, a ove godine posebno bih izdvojila Hasea, koji je 2012. bio 33. igrač na svijetu koji i sada igra i  osvojio je dosta turnira, između ostalih dva turnira u Kicbilu iz serije 500. Igrao je tre finala, dva puta Gštad, jednom beč, igrao je finale Gren slema u Australiji. Prvi nosilac je Slovak Andrej Martin, trenutno 137. igrač sa ATP liste je prema prijavnoj listi prvi nosilac, a drugi je Italijan Filipo Baldi koji je 145 igrač svijeta rekla je direktor turnira Lana Popović

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija
Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

-Ministarstvo je uz banjalučki čelendžer od samog početka i drago mi je što možemo biti svjetoci napretka i razvoja turnira. Tu su bili i Troicki i Tipsarević i Zimonjić i mnogi drugi Ovakvi događaji su najbolja promocija i sporta i RS i TK Mladost to uspješno radi svih 18 godina. Ovo je manifestacija od značaja za Republiku Srpske. Vlada Republike Srpske ovu manifestaciju značajno podržava i to ćemo nastaviti raditi  i u narednom periodu. “, rekla je ministar Sonja Davidović. Teniseri iz Republike Srpske imaće priliku da kroz turnir u organizaciji TK Mladost i Teniskog saveza Republike Srpske izbore plasman u kvalifikacije.

-U kvalifikacijama imamo jednu vajld kartu i nju ćemo dati pobjedniku predkvalifikacija u kojima će 4. i 5. septembra igrati teniseri iz RS, dok ćemo jednu od pet pozivnica za glavni turnir dati perspektivnom igraču iz Srbije Marku Miladinoviću i nadam se da će opravdati povjerenje i biti uspješan. “, rekao je Siniša Simeunović, direktor TK Mladost koji je dodao da će propusnicu za turni u konkurenciji parova dobti Nemanja Malešević i Vladan Tadić. Ovogodišnji čelendžer Srpska open ima nekoliko novina. Umjesto sa dva terena live stream će biti sa tri terena, a prenos će biti na tri televizije. -Finasijska konstrukcija je nešto niža jer je zaista teško organizovati ovakav turnir. Veliko hvala svim sponzorima koji su podržali turnir koji, što se tiče organizacije, sutra može da počne.  Naši prijatelji iz Arena sporta će sa RTRS-om i ATV-om prenositi dva polufinala i finale i mislim da je ovo prvi put da događaj u RS prenose tri televizije. Pozvao bih sve koji vole tenis da dođu i da vide igrače koje gledaju i Njujorčani i svi koji imaju velike turnire”, rekao je Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske.