Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ROČIŠTE ODRŽANO U BOLNICI Punac operisan, zetu izvađen metak iz vilice, obojici određen PRITVOR

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Rozita Šimić odredila je jednomjesečni pritvor Adnanu Tahiroviću, koji se tereti za pokušaj ubistva nevjenčane supruge Aleme Bostandžije i njenog oca Ibre. Jednomjesečni pritvor sudija je istog dana odredila i Ibri Bostandžiji za pokušaj ubistva Adnana Tahirovića.

Šimić je obje sjednice održala u Kliničkom centru Sarajevo, i to na Maksilofacijalnoj klinici, gdje leži  Tahirović, kojeg je nakon napada hicem iz pištolja ranio Ibro Bostandžija. Kako saznaje Avaz, pištolj nije pronađen, a iz Tahirovićeve vilice, koja je napukla na četiri dijela, izvađen je metak. Iako otežano komunicira, ipak je u prisustvu branioca izdržao ročište na klinici.

Ibro Bostandžija smješten je na Abdominalnoj klinici, jer mu je Tahirović nožem nanio dvije ubodne rane. Bostandžija je operisan i nije u životnoj opasnosti, jer mu nisu povrijeđeni vitalni organi. Ljekari su sudiji Šimić rekli da bi obojica već naredne sedmice mogla biti prebačena u pritvorsku jedinicu KPZ Sarajevo.

Alema Bostandžija, koju je Tahirović takođe ranio, još ima bolove i, kako je juče rekla, rana joj sporo zarasta.

– Htjela bih samo da kažem da se izvinjavam službenicima Centra za socijalni rad što sam ih prozvala. Bila sam u šoku i u tim momentima osjećala sam se da mi niko nije pomogao – rekla je Alema Bostandžija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO