Banjaluka

RODITELJI OBAVEZNI DA DONESU NALAZ OD PEDIJATRA Termin za vakcinaciju djece mogu dobiti i putem „E –čekaonice“

Djeca koja su registrovana u timovima porodične medicine „Doma zdravlja“ Banjaluka, a liječe se u privatnim pedijatrijskiim ambulantama od sada mogu biti naručeni i putem „E –čekaonice“ u Centru za vakcinaciju ove  zdravstvene ustanove.

RODITELJI OBAVEZNI DA  DONESU NALAZ OD PEDIJATRA Termin za vakcinaciju djece mogu dobiti i putem  „E –čekaonice“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

„E čekaonica“ se nalazi na internet stranici „Dom zdravlja“ Banjaluka.

– Postupak za naručivanje je sljedeći: prilikom aktiviranja „E – čekaonice“ (lijevim klikom) potrebno je upisati tražene podatke u kućice prikazane na ekranu monitora ili mobilnog telefona. Podaci koji se traže za naručivanje za vakcinaciju su JMBG dijeteta (ili PiN šifra koju roditelj za svoje dijete može dobiti pozivajući tim porodične medicine naše Ustanove u kojem je dijete registrovano) i ime i prezime porodičnog doktora (ili šifra tima porodične medicine) – objasnili su u “Domu zdravlja”.

Nakon prijave u „padajućem meniju“ potrebno je odabrati opciju „PED VAKCINACIJE“ te unijeti razlog posjete – vakcinacija.

-Nakon toga „otvoriće“ se kalendar sa rasporedom rada i slobodnim terminima za naručivanje. Roditelji za svoje dijete mogu da odaberu dan i termin vakcinacije – precizirali su u ovoj Ustanovi.

Napomenuli su da su pri dolasku na zakazani termin roditelji  u obavezi da donesu nalaz od pedijatra sa naznačenim nazivom vakcine koji je validan 24 časa.

– Djeca koja su registrovana u timovima porodične medicine privatnih zdravstvenih ustanova mogu biti naručeni na vakcinaciju kao i do sada pozivom na broj telefona 051 311 352 – rekli su u Domu zdravlja.