Sudbine

(VIDEO) RODITELJI SU BILI U ŠOKU Mladić (17) napustio dom i već godinu i po dana ŽIVI U VOZU i to zbog jednog jedinog razloga

Dok većina sedamnaestogodišnjaka tek počinje da razmišlja o napuštanju roditeljskog doma, Lase Stoli iz Njemačke već više od godinu i po dana živi sam i to po vozovima,

Mladić živi u vozi već godinu dana
FOTO: TAGESSPIEGEL / YOUTUB

Nijemac visok 1.94 metara ubijedio je roditelje da mu dozvole da napusti njihov dom u Fokbeku, Šlezvig-Holštajn, kako bi se upustio u jedinstvenu avanturu putovanja vozom.

Iako je trebalo dosta ubjeđivanja, na kraju su se složili, te posljednjih godinu i po njemački tinejdžer u suštini živi u vozovima.

Putuje po cijeloj zemlji, tokom dana radi kao programer, a noću spava u noćnim vozovima.

Živim u vozu kao digitalni nomad već godinu i po dana. Noću spavam u vozu “Intercity Express (ICE)” koji putuje, a tokom dana sjedim na sedištu, za stolom i radim kao programer, okružen mnogim drugim putnicima. Putujem s jednog kraja zemlje na drugi. Istražujem cijelu Njemačku – rekao je on.

Minimalizam kao suštinski dio života

Počeo je da putuje 2022. godine, prodavši većinu svoje imovine, pakujući ono što je moglo da stane u ranac koji od tada nosi sa sobom. Minimalizam i odupiranje nagonu za novim stvarima su suštinski dio njegovog životnog stila, jer sve mora da ponese sa sobom gdje god da se pojavi. Nije uvijek lako, ali on je našao način da to uspije.

– Izazov da ne gomilam sve više stvari je centralna komponenta minimalističkog života. Naročito sa rancem, tada brzo dostižete ograničenje prostora. Najvažniji je moj laptop i slušalice koje smanjuju buku i daju mi bar malo privatnosti u vozu – rekao je Stoli.

Na pitanje da li su roditelji bili zabrinuti zbog njegove odluke, dao je sljedeći odgovor:

– U početku da, budući da nisam imao iskustva sa putovanjima, ali sada su prilično srećni zbog pozitivnih promjena u meni, novih iskustava i novih ljudi koje sam upoznao”.

Stoli je takođe otkrio da isključivo živi od programiranja aplikacija za pametne telefone, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu