Društvo

ROK DO 20. JULA Golić: Definisati način sanacije zagađenog zemljišta u krugu „Incela“

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da je neophodno da se napravi precizan zajednički plan aktivnosti svih nadležnih institucija, kako bi blagovremeno bio definisan način sanacije kontaminiranog zemljišta u Poslovnoj zoni “Incel” u Banjaluci.

ROK DO 20. JULA Golić: Definisati način sanacije zagađenog zemljišta u krugu „Incela“
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Golićeva je na sastanku u Banjaluci, održanom sa ciljem definisanja mjera u vezi sa sanacijom ovog kontaminiranog zemljišta, upoznala sagovornike da su Vlada Švedske i UNDP angažovali eksperta za remedijaciju zemljišta, kao konsultanta koji će dati smjenice za dalje postupanje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sastanku su, osim predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Republičke uprave za inspekcijske poslove, ekološki inspektor u Administrativnoj službi grada Banjaluka, te predstavnici Poslovne zone “Incel” i Instituta za zaštitu i ekologiju Republike Srpske.

Pročitajte još

Golićeva je od prisutnih zatražila da dostave rezultate i nalaze do sada preduzetih aktivnosti, kako bi najkasnije do 20. jula imali prve smjernice za dalje postupanje.

Ona je ponovila zahtjev svim nadležnim inspekcijama da redovno kontrolišu subjekte koji posluju na području Poslovne zone “Incel”, a čije aktivnosti bi mogle dovesti do zagađivanja životne sredine.

Scroll Up