Sport

ROMA SANJA NOVO ČUDO Protiv Barselone nadoknadili tri gola, sad žele da to ponove protiv Liverpula

Roma je već jednom napravila čudo! Protiv Barselone nadoknadili su tri gola zaostatka, a sad žele da to ponove i protiv Liverpula.

ROMA SANJA NOVO ČUDO Protiv Barselone nadoknadili tri gola, sad žele da to ponove protiv Liverpula
Foto Tanjug/AP

Rimljani su nakon teškog poraza zadržali dozu optimizma i za njih je najvažnije da ne prime prvi gol.

-Naravno da vjerujemo da možemo da nadoknadimo tri gola zaostatka. Da nije tako ne bi trebali da izlazimo na teren. Momcima sam rekao da moraju da se bore do kraja i da ću im onda čestitati. Liverpul je snažan tim izuzetno opasan u napadu pa ćemo morati da pazimo da ne postignu prvi gol poručio je trener Rome Euzebio di Frančesko.

Liverpul pored finala juri i rekord po broju postignutih golova. Engleski tim je dosada postigao 44, a ispred njega je samo Barselona iz sezone 1999/2000 sa golom više. Mladi Arnold Trent vjeruje da jedan gol riješava sve oko plasmana u finale.

-Naša je želja da igramo finale, imamo veliku prednostm ali nema opuštanja. Sigurno se nećemo braniti već idemo da damo gol. Ako ga prvi postignemo onda mislim da je sve gotovo – poručio je Trent

Posebno emotivan će biti povratak Mohameda Salaha na Olimpiko. Egipćanin u prvom meču iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio nijedan gol.

Meč u srijedu 20.45 vodiće SLovenac Damir Skomina.

Tradicija na strani Liverpula

U dosadašnjih šest mečeva Liverpul je ostvario tri pobjede uz dva remija i jedan poraz. Engleski tim ima bolju gol razliku i trenutno je 10:4.

Takođe u poslednjih šest dvomeča protiv engleskih timova Rimljani nisu uspjeli da prođu u narednu rundu evrotakmičenja.