Sport

RS BiH DONIO ODLUKE Poznato kad počinje naredna sezona

Nova sezona u Premijer ligi BiH za rukometaše počeće 11. septembra, sedam dana kasnije startovaće rukometašice, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

RS BiH DONIO ODLUKE Poznato kad počinje naredna sezona
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Na sljedećoj sjednici obavićemo žrijeb za novu sezonu. Do tada su klubovi u obavezu da izmire dugovanja prema Savezu, u suprotnom neće moći da igraju. Ovo se odnosi i klubove koji budu ispali u entiteske lige, izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza BiH.

Na sastanku je jednoglasno usvojen izvještaj o pripremama ženske A reprezentacije BiH koju od 4. do 6. Juna u Grčkoj očekuju kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Protivnici BiH u ovim kvalifikacijama su Italija, Letonija i Grčka.

– Stručnom štabu i igračicama obezbijedili smo sve uslove za pripreme čija je završna faza predviđena od 28.maja do 10.juna. Osim toga donijeli smo jednoglasnu odluku da za žensku reprezentaciju sportsku opremu uradi preduzeće GBT – dodao je Umičević.

Član UO RS BiH Asim Šahman  upoznao je članove ovog tijela sa dešavanjima na Kongresu EHF, naglasivši da bi RS BIH trebao dostaviti svoje predstavnike u komisije EHF.

Prihvati notifikacije