Sport

RUKOMETAŠICE SRBIJE PRESREĆNE "Želimo na Olimpijske igre, najdraža pobjeda"

Rukometašice Srbije su nagrađene za borbenost u duelu sa Njemačkom. Sjajnom partijom u finišu došle su do trijumfa koji ih je ostavi u borbi za olimpijski kvalifikacioni turnir.

RUKOMETAŠICE SRBIJE PRESREĆNE "Želimo na Olimpijske igre, najdraža pobjeda"
FOTO EPA/FRANCK ROBICHON

Kristina Liščević je pogodila iz sedmerca u posljednjoj sekundi.

Čestitam djevojkama na strašnom mentalnom sklopu u posljednjih pet minuta. Ovo je četvrta utakmica gdje smo pokazali da nikad ne odustajemo, da se uvijek borimo do kraja. Ovi bodovi su nam važni, sve smo bliži Olimpijski igrama. Nadam se da će se i ostali rezulati poklopiti. Mislim da smo imali više kontrole u prvom poluvremenu, nego u drugom. Opala nam je kreativanost, imali smo nekoliko gluposti, šutevi preko gola, probijanja. Imali smo problem, ali mi je drago da smo se izvukli mnogo jači. Kod sedmerca sam bila veoma smirena. Čekala sam što duže, čim izabere stranu druga će biti slobodna gdje god da šutem. A i da izabere istu stranu, šutiraću tako jako da će u gol ući zajedno sa loptom- rekla je Ličšević za zvanični sajt RSS.

Foto EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
Foto EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Pivotmen Dragana Cvijić je bila najefikasnija sa sedam golova.

– Presrećna sam, ovo mi je omiljena pobjeda. Borile smo se do kraja, znali smo koliko je ulog i koliko nam znače dva boda. Izdržale smo i vjerovali smo da možemo da pobijedimo Njemačku. Snaga tima je danas pobijedila, preponosna sam. Samo zbog tog karaktera imamo četiri boda, jer ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Koreje, Njemačke, ali mi ne damo na sebe. Želimo te Olimpijske igre više nego išta na ovom svijetu. Opet smo u igriželimo da dobijemo Dansku, da ih iznenadimo, da igramo našu igru, da uzmemo i tu dva boda, pa neka bude kako bude – rekla je Cvijić.