Sport

RUKOMETNI SAVEZ SPASAVA KLUBOVE Lokomotiva i Jedinstvo pred istupanjem iz lige

Muški rukometni klub Lokomotiva i ženski Jedinstvo obratili su se za pomoć Rukometnom savezu Republike Srpske kako bi uopšte nastavili takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

RUKOMETNI SAVEZ SPASAVA KLUBOVE Lokomotiva i Jedinstvo pred istupanjem iz lige
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naime, dva pomenuta kluba iz Brčkog još nisu dobili nikakva planirana sredstva od Vlade Distrikta i to od septembra 2019. godine. U ovim klubovima trenira preko 150 dječaka i djevojčica pa su se oni obratili za pomoć Rukometnom savezu Republike Srpske i to za sredstva kojima bi samo pokrili troškove takmičenja. Lokomotiva tako traži 25.000 maraka a Jedinstvo 15.000.

Direktor Lokomotive Zvjezdana Nedić ističe da je opstanak kluba u pitanju.

– Prinuđeni smo na ovaj potez jer već godinu dana čekamo da Komisija za sport Distrikta Brčko raspodijeli sredstva, a od septembra 2019. godine nismo dobili ni marku. U takvim uslovima nemoguće je zaista da funkcionišemo. Zahvaljujemo se Rukometnom savezu Republike Srpske na čelu sa Marinkom Umičevićem koji pokušava na sve načine da nam pomogne kako bi nastavili takmičenje i sačuvali klub u ovoj sezoni – navela je Zvjezdana Nedić.

Rukometni savez RS je ranije uspeo da sačuva Leotar i Slaviju te da omogući da Derventa igra Premijer ligu uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta i lokalnih zajednica. Sada opet pokušavaju da omognu dva kolektiva iz Brčkog.