Banjaluka

"Rukovodstvo uredno prima plate, a odbornici naknadu" Stanivuković podnio inicijativu za održavanje sjednice Skupštine Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković podnio je inicijativu za održavanje sjednice Skupštine Grada.

Draško Stanivuković inicijativa
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Tražim da u narednih 15 dana predsjednik Skupštine Grada zakaže sjednicu. Ukoliko to ne uradi ja ću zakazati, a ako se skupštinska većina ne pojavi onda ćemo morati preduzeti dodatne korake, rekao je on.

Napomenuo je da je Poslovnik propisao da minimalno bude održana jedna sjednica u dva mjeseca, ali da u zadnja dva mjeseca nije održana nijedna.

-Zato pitam predsjednika Skupštine Grada zašto nije zakazao sjednicu. Rukovodstvo uredno prima plate, a odbornici naknadu bez održane sjednice u protekla dva mjeseca – rekao je on.

Naglasio je da je gradska administracija pripremila brojne značajne odluke za sjednicu, te da su zboge neodržavanja zasjedanja ugroženi prihodi Grada, dovedeno u pitanje funkcionisanja Gradskog olimpijskog bazena i Akvane, te da su stavljene na čekanje odluka o besplatnim građevinskim dozvolama, neradnoj nedjelji, završetak škole u Adi, izgradnja saobraćajnica u Česmi i Priječanima, regulacioni planovi i mnoga važna pitanja za naš grad.

Pročitajte još

-Ove godine nijedan regulacioni plan, koji donosi prihode nije prošao skupštinsku proceduru. Kada je riječ o Akvani i GOB-u, imamo još 20 dana i ako se ne usvoji pripremljeni materijal o konsolidaciji tog preduzeća, doći će u pitanje ljetna sezona – rekao je on i dodao da ne stoji priča da se sjednica ne zakazuje, jer nema načelnika odjeljenja.

-Kako je tri godine moglo na taj način, a  sada ne može. Takođe, kako je mogla prošle sedmice da se održi vanredna sjednica na kojoj su bili akti čiji su predlagači bili ovlašteni potpisnici, a sada više ne može. Kako je to moguće – upitao je Stanivuković. V.d. direktora „Akvane“ Svetozar Lazić te pozvao da se što prije izglasa odluka za spas tog preduzeća.

-Ukoliko se u narednih 20 dana ne održi sjednica i izglasa odluka za spas našeg preduzeća, doćemo u situaciju da stavimo katanac na vrata. Pozivam na razum – rekao je on.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Česma, Rade Radonjić rekao je da mještani tog naselja ne mogu više da čekaju obnovu puta.

-Prvi put da smo dobili gradonačenlika koji je obećao i ispunio projekte za naše naselje. Obećao je most i on se gradi. Da li je moguće da u Skupštini sjede ljudi koji ne znaju gdje je Česma i koji blokiraju radove koji treba da se završe u Česmi. Ne možemo više čekati da počne put kroz Česmu – naveo je Radonjić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije