Svijet

"Rusko oružje decenija ispred drugih" Putin poručuje da vojska korak po korak oslobađa Donbas

Ruska vojska ispunjava sve zadatke, korak po korak oslobađajući Donbas, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Rusko oružje decenija ispred drugih" Putin poručuje da vojska korak po korak oslobađa Donbas
FOTO: MIKHAIL KLIMENTYEV/KREMLIN POOL

Tokom specijalne vojne operacije, naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa, časno ispunjavaju svoju dužnost, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Oni jasno ispunjavaju sve postavljene zadatke, korak po korak oslobađajući Donbas rekao je Putin na forumu “Armija – 2022”, prenijele su RIA Novosti.

“Ruski sistemi oružja decenijama ispred drugih”

Predsjednik Rusije pozvao je saveznike i partnere Rusije da učestvuju u zajedničkim vojnim vježbama, prenio je TASS.

Pročitajte još

Putin je naglasio da su takve vježbe važne za podizanje vojne vještine i unapređenje kvaliteta vojne uprave. Prema njegovim riječima, mnogi primjerci ruskog oružja nove generacije su više godina, pa čak i više decenija ispred oružja drugih zemalja.

– Od posebnog interesa su modeli i sistemi nove generacije koji su orijentisani ka budućnosti i koji će odrediti budućnost oružanih snaga. To se tiče naoružanja visoke preciznosti i robotike i sistema zasnovanih na novim fizičkim principima. Mnogi od njih su godinama, a možda i decenijama ispred drugih zemalja. Po taktičko-tehničkim karakteristikama značajno ih nadmašuju – istakao je Putin.

Prihvati notifikacije