Sport

RUTINSKA POBJEDA SRBIJE NAD RUSIJOM "Delfini" na prvoj poziciji sa Nizozemskom

Reprezentacija Srbije pobijedila je Rusiju rezultatom 13:9 u prvom kolu grupe B. Iako su trijumfovali, ovaj meč pokazao je da srpski “delfini”, baš kako su i najavljivali, još uvijek nisu dostikli najviši takmičarski nivo.

RUTINSKA POBJEDA SRBIJE NAD RUSIJOM "Delfini" na prvoj poziciji sa Nizozemskom
EP Foto Tanjug/AP

Filipović, Mandić i Prlainović sa tri pogotka donijeli su Srbiji prednost od 3:0, a Rusija u poslednjem minutu prve četvrtine, preko Merkulova dolazi do prvog gola. U nastavku je Rusija zaigrala kvalitetnije, prišla na gol zaostatka, ali se Srbija ponovo odvojila na plus tri 5:2. Tri gola viška imala je Srbija i prri rezultatu 7:4.

Treću četvrtinu Rusija otvara serijom 3:0, dolazi do izjednačenja (7:7) a odmah reaguje Dejan Savić koji nije bio zadovoljan prisupom koji je njegov tim imao u ovim trenucima. Nakon tajm-auta Aleksić pogađa stativu, ali na sličan način reaguju i Rusi koji propuštaju priliku da dođu do prvog vođstva. U

U narednom napadu Milan Aleksić se iskupljuje za prethodni promašaj, iz velike daljeine pogađa za vođstvo od 8:7. Dodala je Srbija gas pa se nakon akcije Prlainovića i Ćuka Jakšić kao upisuje u strijelce za plus dva.

Sa ovom prednošću reprezentacxija Srbije ušla je u poslednjih osam minuta. Harkov smanjuje na 9:8, ali Prlainović, a potom i Ćuk sa dva efektna pogotka Srbiju ponovo dovode na plus tri i to na četiri minuta i 20 sekundi do kraja meča. Sergej Lisunov pogađa za Rusiju, ali Filipović održava prednost Srbije i bilo je jasno da će izabranici Dejana Savića ovdje doći do trijumfa.

Andrija Prlainović bio je najefiklasniji igrač utakmice sa pet golova

U prvoj utakmici grupe “B”  Nizozemska je pobijedila Rumuniju sa 9:8.