Ostalo

SA SJEVERA NA JUG Mijatović: Privukle su me visoke ambicije

Rukometaš Srđan Mijatović se seli sa sjevera na jug Evrope. Nakon finskog Koksa, Banjalučanin će u Italiju i to na Sardiniju u redove Sasarija.

SA SJEVERA NA JUG Mijatović: Privukle su me visoke ambicije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Italijanski tim ima visoke ambicije, već je potpisao Josipa Grbavca, a trener Luiđi Pasino stvara ekipu koja treba da se bori za trofeje. Pored toga Sasari će da nastupa u evropskim takmičenjima.

Mijatović je prezadovoljan novom ekipom.

– Klub je pokazao stvarno veliko interesovanje za mene i pregovaramo već dva mjeseca i dogovaramo se oko svega. Moja želja je bila da promijenim sredinu i dođem u toplije krajeve i malo bliže kući. Klub ima velike ambicije, igraju evropsko takmičenje i imaju cilj da osvoje ligu Italije. Dosta mi je pomogao Darko Pranjić koji je dugo godina igrao u Italiji i koji je bio tu za mene da mi objasni kako šta funkcioniše –istakao je Mijatović.

Pohvale za Banjalučanina

Italijani su baš željeli da angažuju Mijatovića. -Srđana smo jurili skoro dva meseca – tako da je bio igrač kojeg smo željeli. Izuzetno smo zadovoljni što možemo da ga dovedemo u Sasari. Sigurni smo da je bek njegovog kalibra najfunkcionalniji za naš spisak- poručio je Andrea Đordo, sportski direktor.

Adaptaciju na novu ekipu bi trebalo da mu olakša činjenica da je u ekipi nekoliko igrača iz regiona.

– Ekipa je mlada, puna ambicija, doveli su srednjeg beka Grbavca iz Francuske. Imaju i pivota Halilkovića tako da sam siguran da ćemo se dobro uklopiti i ostvariti zadane ciljeve. Selim se na Sardiniju i siguran sam da će se sve poklopiti i da će ovo biti uspješna sezona.

Mijatović ističe da mu je nakon Finske trebao novi izazov i jača liga.

– Liga je dosta jaka, posljednjih godina imaju sve više učesnika u evropskim takmičenjima i ostvaruju dobre rezultate. Poslije Skandinavije sigurno će trebati vremena da se priviknem ali ne sumnjam da će kako igrači tako i stručni štab da mi pomogne u tome i da što prije krenemo sa dobrim rezultatima-

Mijatović je osim Borca branio boje španskih timova Puente Henil i Vilja De Aranda. Posljednje dvije godine igrao je u Koksu sa kojim je bio šampion Finske.

Prihvati notifikacije