Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SA ŽALJENJEM SAM PRIMIO VIJEST” I savjetnik Hašima Tačija pozvan u Hag

Politika
Autor:

Foto: Georgi Licovski/EPA

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da je dobio potvrdu da su iz Specijalnog tužilaštva u Hagu za zločine takozvane OVK pozive za saslušanje u svojstvu osumnjičenih dobili njegov savjetnik Bislim Zurapi, kao i predsjedniku privremene vlade u Prištini Ramuš Haradinaj.

– Sa žaljenjem sam primio vijest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savjetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija, te nekadašnjeg komandanta zone Dikađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK – rekao je Tači novinarima u Prištini.

On je naveo da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze “definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima”.

Na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK pozvan je i nekadašnji zamjenik šefa glavnog štaba OVK i visoki funkcioner Demokratske partije Kosova Sokolj Bašota, saopštilo je Udruženje veterana terorističke OVK. RTS prenosi da nisu objelodanjeni nikakvi dodatni detalji o ovim pozivima nekadašnjim čelnicima OVK.

Bašota je bio jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija, a poslije rata postavljan je na nekoliko visokih funkcija u Demokratskoj partiji Kosova. Bio je i gradonačelnik Kline.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka, nakon čega će odlučiti da li će imenovati novog mandatara za sastav privremene vlade ili će raspisati prijevremene izbore.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO