Društvo

SA ZARAZOM SE NISU IZBORILE DVIJE OSOBE U Srbiji registrovano 416 novih slučajeva korona virusa

U posljednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 6.715 osobe, njih 416 bilo je pozitivno, dok su nažalost, preminule dvije osobe.

SA ZARAZOM SE NISU IZBORILE DVIJE OSOBE U Srbiji registrovano 416 novih slučajeva korona virusa
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 24 pacijenata.

Podsjetimo, juče je oboren crni rekord, odnosno u Srbiji je zabilježeno najviše novozaraženih za 24 časa od počekta epidemije korona virusa – čak 512. Najviše što su prije toga imali bilo je u piku drugog talasa – 26. jula registrovano je 467 pozitivnih na kovid 19.

Juče je na respiratoru bilo 27 pacijenata. I tu je primjetan blagi porast, s obzirom na to da je nekoliko dana prije toga ta cifra bila oko 22.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, danas je zasjedao Krizni štab za borbu protiv korona virusa. Očekivalo se da budu donijete nove mjere, ali je nekon sjednice dr Srđa Janković, član Kriznog štaba, izjavio da novih mjera nema, niti će neke biti pooštrene, već da mora da se ide na oštriju primjenu postojećih i na kažnjavanje.

Skupština Srbije će već na prvoj sljedećoj redovnoj sjednici usvojiti izmjene i dopune određenih zakona. Tako bi se ubuduće nenošenje maski, u zatvorenim prostorima, kažnjavalo sa 5.000 dinara, ali na licu mjesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj, piše Blic.