Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šaban je OBOŽAVAO SVOJU DJECU i svakom je posvetio pjesmu, ali njegov i Ildin odnos bio je ZAISTA POSEBAN I DIRLJIV (FOTO)

Zabava
Autor:

Foto: Ilda Šulić/Instagram

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić danas je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći i nema čovjeka u Srbiji koji se bar jednom nije veselio ili plakao uz njegove hitove.

Šaulićev život bio je ispunjen slavom i popularnošću – volio ga je običan svijet, voljele su ga kolege, poznanici, prijatelji, rodbina ali više od svega – supruga Goca i djeca Sanela, Ilda i Mihajlo.

View this post on Instagram

To je ljubav,to se voli….❤️

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on

Šaban je bio dobar i požrtvovan otac, koji je zajedničkim snagama sa ženom Gordanom, kćerkama i sinu pružio topao dom u kom nikada ničega nije nedostajalo, a sa djecom je imao poseban, vrlo blizak i prisan odnos.

Folk legenda je svakom svom djetetu posvetio po pkesmu, pa smo tako imali prilike da uživamo u vrsnom Šabanovom glasu u hitovima “Sanela”, “O Ilda”, “Mihajlo”…

Uprkos ogromnoj ljubavi i prema Mihajlu i prema Saneli, javnosti je ipak najzanimljiviji bio njegov odnos sa kćerkom Ildom, s obzirom da je i ona krenula očevim stopama i posvetila se karijeri pjevačice.

Ilda i Šaban su nemali broj puta punili stranice štampe dirljivim iskazima ljubavi, kao onda kada ju je on rasplakao otpjevavši joj na proslavi njenog 31. rođendana pjesmu “Devojčice moja”, ili nedavno kada je na Ildinom koncertu sa njom na sceni zapjevao pjesmu “Ja nemam drugi dom”.

Šaulić se tada obratio i prisutnima u svom prepoznatljivom šaljivom maniru: “Imam veću tremu nego Ilda. Samo ne znam što od onoliko mojih pjesama pjevamo ovu, ali kako dijete kaže. Da mi praviš još koncerata, jer hvala Bogu, pjevaš na tatu, a ne na mamu”.

Prije nekoliko mjeseci, kada je Šaban pjevao pred 22. 000 ljudi u Areni, Ilda je njemu posvetila nekoliko toplih riječi na Instagramu: “Bog, najbolji pjevač, kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, moj otac, jedan jedini”. A ovo je bila samo jedna u nizu prilika kada je Ilda svog oca nazivala “najboljim čovjekom” i “najboljim umjetnikom”, iako je umjela da prizna da je on težak čovjek.

Ilda je dobila ime po svojoj baki, Šabanovoj majci, a on se svojevremno prisjetio ove anegdote.

– Zbog imena Sanela, imao sam problema kod kuće, u Šapcu, s majkom. A koja ti je to Sanela, mamicu ti tvoju, zar ne može da se zove Ilda kao ja – kritikovala me je ona, pa sam morao da joj obećam da će se sljedeća djevojčica zvati po njoj!”

Poznato je i to da je Šaban bio još bolji djeda nego otac, s obzirom da je zbog godina imao više vremena, a sam je govorio da mu je posebno drago zbor rođenja unuke Eme, Ildine kćerke.

– Čekao sam 38 godina. Specijalna unutrašnja sreća zbog Ilde, koja je malo već zakasnila bila, pa sam se uplašio. Ostvario mi se san. Porodila se moja Ilda, mojoj sreći nema kraja. Još samo da oženim ovog mog magarca i ja ću biti najradosniji čovjek na svijetu. Ništa mi više ne treba – govorio je pjevač.

(Žena Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO