Sport

SAIGRAČI GA NE ZABORAVLJAJU Sjećanje na Bojana Miloševića ne blijedi

Prošlo je 10 godina od smrti Bojana Miloševića, nekadašnjeg golmana banjalučkih klubova Krajine, BSK-a i Borca, ali on nije zaboravljen.

SAIGRAČI GA NE ZABORAVLJAJU Sjećanje na Bojana Miloševića ne blijedi
FOTO: DARKO BASARA/RAS SRBIJA

Večeras su se na pomoćnom terenu okupili njegovi saigrači, oni koji su s njim dijelili svlačionicu od najmlađih do seniorskih dana.

Odigrali su revijalnu utakmicu kojoj su prisustvovali članovi Bojanove porodice, majka i brat. Rezultat je bio u drugom planu, ali je bilo poteza, majstorskih i komičnih, s obzirom da su neke stigle godine i kilogrami.

– Okupili smo se da se družimo i sjetimo Bojana, koji je uvijek bio omiljen u društvu. Popričali smo o raznim dogodovštinama koje smo doživjeli, ali i o utakmicama, pobjedama, porazima. Bojana se stalno sjetimo, nevažno je koliko nas je na okupu, a ova utakmica jednom godišnje je prilika da i onima koji ga nisu poznavali pokažemo kakav je bio – rekao je nekadašnji prvotimac Borca i reprezentacije BiH Vladan Grujić.

Bojanova generacija, 1983. godište, na još jedan način čuva sjećanje na njega.

– Okupili smo se večeras u Bojanovu čast, to je najmanje što možemo da uradimo. Osim ovog susreta svake godine na turniru “Borik” igramo pod imenom “Bojan Milošević Borac 83”. Znamo da nas njegov vedar duh uvijek prati – rekao je Nebojša Anđelić, sadašnji trener BSK-a.