Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SAJAM SPORTA POSVEĆEN ŠKOLSKOJ I PREDŠKOLSKOJ DJECI Masovnost i razvoj sporta osnovni ciljevi resornog ministarstava

Sport
Autor:

Foto: MPOS/PROMO

U Banjaluci je juče održan Sajam sporta Republike Srpske u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, a na ovom događaju predstavilo se više od 50 izlagača. Kompetan program bio je prolagođen djeci školskog i predškolskog uzrasta.

-Mi smo pokušali napraviti jedan iskorak u odnosu na prethodnu godinu i čini mi se da smo uspjeli u tome. Sadržaji koje smo organizovali smo su bili raznovrsni. Vodili smo računa o tome da zadovoljni budu i sportisti i sportski radnici i djeca koja posjete sajam. Djeca su bila u fokusu svih naših aktivnosti, ali to su svakako bili i svi oni koje zanima sportska oprema, sportska ishrana, edukacija u sportu. Imali smo stručna predavanja o najnovijim dostignućima u svijetu sporta, a takođe smo imali prezentacije sportova za najmlađe. Ukoliko se bar neko od njih zainteresuje za sport mi ćemo ovaj događaj smatrati izuzetno uspješnih – izjavila je ministarka porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović.

Promoter sajma sporta bila je najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković, koja je ponikla u Republici Srpskoj i koja je prošla kroz sistem malih olimpijskih igara.

-Prvi put sam imala priliku da budem promoter Sajma sporta, i velika mi je čast posebno što se održala u Republici Srpskoj, nadam se da će on postati tradicionalan. Organizacija je bila  sjajna, velika stvar za sport u Republici Srpskoj i njegov razvoj. Ja sam rođena i odrasla sam u Republici Srpksoj bila sam tu do 14 godine, prošla kroz sve selekcije i znam koliko je sve to potrebno za razvoje jednog sportiste – rekla je Boškovićeva.

FOTO: MPOS/PROMO

Osim Tijane Bošković ovoj manifestaciji je prisustvovao i najbolji srpski džudista Nemanja Majdov.

-Čast mi je što sam drugu godinu za redom ovde i što imam priliku da podržim ovu priču i uopšte sport Republike Srpske. Učiniću sve što je u mojoj moći da sport napreduje. Moj cilj je da sportisti mladi sportisti ostvare rezultate koji će prevazići one koje smo mi ostvarivali – rekao je Majdov.

FOTO: MPOS/PROMO

Sajmu sporta u Banjaluci prisustvovali su predsjednik saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić i mnogi drugi ugledni sportski radnici iz Srbije I Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO