Svijet

SAJBER ROMEO Zavodi žene preko interneta, pa ih pljačka, među oštećenima i baka u osmoj deceniji života

Dvije žene iz Hrvatske, postale su žrtve "sajber" Romea, koji im je kroz svoju tužnu životnu priču iz džepa izvukao pravo malo bogatstvo. Naime, on je preko Fejsbuka kroz prepiske uspio da im se dodvori, nakon čega su lakovjerne žene uplatile novac na njegov račun.

SAJBER ROMEO Zavodi žene preko interneta, pa ih pljačka, među oštećenima i baka u osmoj deceniji života
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Prva žrtva, baka stara 74 godine, iz koprivničko križevačke oblasti u Hrvatskoj, “olakšana” je za nekoliko hiljada kuna, nakon što joj je prevarant poslao zahtjev za prijateljstvo na Fejsbuku. Kako se navodi, on joj je ispričao svoju tešku životnu priču, odnosno, nesrećan događaj koji mu se desio i na taj način je od nje u periodu od jula do septembra, pribavljao imovinsku korist. Sav novac je uplaćivan na njegov račun u inostranstvu.

Pročitajte još

Isto je prošla i druga žena, stara 43 godine, koja je prevarantu uplaćivala novac na račun od jula do oktobra ove godine. Kako su saopštili iz hrvatske policije, on je ovaj put prefrigano manipulisao nesrećnom ženom, te mu je ona slala novac kako bi on mogao da doputuje kod nje u Hrvatsku. Tom prilikom, ona je oštećena za pravo malo bogatstvo, odnosno, nekoliko desetina hiljada kuna, piše RTL, prenosi Blic.

Zbog ova dva slučaja, Hrvatska policija je upozorila građane da ne nasjedaju na razne internet prevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve.

Naime, u saopštenju, oni su ih pozvali ljude da ne šalju novac nepoznatim osobama, te i da ne nasjedaju na tužne životne priče i tragedije osoba čiju istinitost i vjerodostojnost ne mogu da provjere.