Sport

Šakota: Ovo je poraz za plakanje

Crvena zvezda je završnicu utakmice protiv Albe odigrala bez energije i rješenja u napadu. Košarkaši su se plašili da preuzmu odgovornost, a na kraju su sve riješavali individualnim akcijama.

Šakota: Ovo je poraz za plakanje
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Trener Dragan Šakota bio je razočaran i istakao je da su nedostatak energije i izostanci igrača zbog povreda uzrok poraza.

Ovaj poraz je za plakanje, jer kontrolisali smo ritam, rezultat i sve. Ne bježimo da smo loše zatvorili utakmicu, jer smo imali priliku da dođemo do pobjede. Jednostavno znam šta je, a to je da smo ostali bez igrača, bez energije. Da li bi sada trebalo da kritikujemo nekoga ko ima manje ili više snage?! Oba rivala su došle dobro pripremljena. Žalgiris poslije četiri slobodna dana, a Alba poslije tri. Bili su kompletni, a nama fale igrači i nemamo energije – rekao je Šakota novinarima.

Zvezda nije imala rješenja u odbrani za šut Albe. Nekad su čini se i bespotreno košarkaši išli na udvajanje i pomaganja unutar reketa i ostavljali rivale same na šutu.

– To je i moje pitanje, jer Zvezda nije ekipa koja ne igra odbranu. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukomet. Svaki pik su udvajali, nismo mogli da probijemo. Šta da kažem kada ne mogu da prodju?! Htjeli smo, razgovarali smo, rekli da damo sve od sebe pa da odmorimo. Imamo probleme i s povredama, igramo bez prave četvorke, tu je jedino Simanić, ali je on naivan za Sikmu. Gist je silom prilika četvorkai Sikma je za njih izgledao kao Ajnštajn.Taj Sikma bi sigurno bio usporen da smo u rotaciji imali i Jagodić Kuridžu.. Ne mogu da tražim od igrača više od onoga što su pružili. Šta da radim sad , da ih sve tjeram- istakao je Šakota.

Ponovo je bilo riječi o igračkom kvalitetu, te nedostatku drugog plejmejkera.

-Nisam gradio ovaj tim, ovo nije moj tim. Došao sam da pomognem koliko mogu i mislim da dobro pomažem, ali u nekim trenucima ne mogu. Postoje momenti kada više ne možemo da pomognemo igračima. Jednostavno, ovo je Evroliga! Vidite Real, izgubi od Himkija, gubi 24 razlike. Dženkins se vratio, odigrao  utakmicu dobro, pa malo pao. Kada bi on imao pritisak, Panter bi bio više na lopti. On se dobro osjećao s loptom, ali mi kao tim nismo mogli da napravimo više u napadu. Bili je bio dobro čuvan. Ako budemo svi zdravi mislim da neće biti problema, da možemo da izvučemo sezonu-poručio je Šakota i dodao da je od povrijeđenih igrača najbliži povratku Dejan Davidovac.