Sport

SALETOVA ISPOVIJEST Na pitanje o Mihi odgovorio: "Uf, vratilo me nekoliko godina unazad. Znate MOJ BRATANAC"

Srpski košarkaški trener Aleksandar Đorđević je otvorio dušu za italijanske medije, a posebno je bio upečatljiv detalj kada potpuno iskreno, kroz porodični primjer govori o opakoj bolesti sa kojom se bori Siniša Mihajlović.

SALETOVA ISPOVIJEST Na pitanje o Mihi odgovorio: "Uf, vratilo me nekoliko godina unazad. Znate MOJ BRATANAC"
Foto: FIBA

Naime, podsjetio se kako je njegov bratanac sa osam godina prolazio kroz žestoku borbu sa ovom bolešću.

Vratilo me je u situaciju od prije nekoliko godina. Moj stariji bratanac, koji sada ima 14 godina i zdrav je, tada je morao da se suoči sa istom mukom. Imao je osam godina kada je otišao na transplantaciju u Bambin Đesu u Rim i cijelog života ću biti zahvalan profesoru Lokateliju kako nas je primio i tretirao. Način na koji se bori Siniša je izvanredna planetarna poruka. Da se naježiš! I siguran sam da će pobijediti na svoj način, sa čeličnom voljom koja se nije vidjela do sada – iskren je bio Đorđević za Tutosport.

FOTO: FILIPPO VENEZIA/EPA
FOTO: FILIPPO VENEZIA/EPA

Podsjetimo, Mihajlović je završio drugi ciklus liječenja i trenutno se nalazi u Rimu okružen bližnjima u porodičnoj kući. Postupak nije završen, ali doktor navodi da sve ide kako treba i konstantno ističe nevjerovatnu volju našeg fudbalskog trenera, koji i dalje obavlja taj posao u Bolonji.

Dakle, Bolonja je jedan od rijetkih gradova van Srbije u kome je klub i u košarci i u fudbalu u istom peridou ima srpskog trenera. A njih povezuje mnogo više od ovog znanja.