Zabava

"ŠALJEM CV U NADI DA ĆE ME NEKO ZAPOSLITI" Milica je ostala bez posla, živi od pomoći sa biroa

Milica Jokanović, koju publika gleda kao tragača u kvizu "Potjera" na RTS, ostala je bez posla i živi od pomoći sa biroa.

"ŠALJEM CV U NADI DA ĆE ME NEKO ZAPOSLITI" Milica je ostala bez posla, živi od pomoći sa biroa
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Milici je krajem juna poslodavac saopštio da je postala tehnološki višak i da mora da smanji broj zaposlenih zbog krize izazvane koronom, piše Kurir. Diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova tako je ostala bez izvora prihoda, te joj je sada, kako kaže, egzistencija ozbiljno ugrožena.

– U kompaniji u kojoj sam radila samo su mi saopštili da firma ima problema i postala sam tehnološki višak. Radni odnos mi je prestao 30. juna i od tog dana sam nezaposlena. Preživljavam od minimalca koji dobijam sa biroa – kaže Milica Jokanović za pomenuti list i i dodaje:

– Uporno tražim posao. Šaljem CV na više adresa u nadi da će me neko zaposliti. Voljela bih da nađem posao u struci.

Jedini angažman koji trenutno ima je posao tragača u kvizu “Potjera” i njen posao je da takmičarima oteža put da kući odnesu novac koji zarade. To joj ne polazi uvijek za rukom, ali taj posao nije stalan.

– Nemoguće je da se izdržavate od učešća u kvizovima. Oni su samo hobi i izvor neke dodatne zarade – rekla je Milica, poznata pod nadimkom “Princeza od znanja”.

Milica Jokanović godinama je naš najbolji takmičar u kvizovima, a sada i jedno od najpopularnijih televizijskih lica, zbog kojeg kvizovi u kojima nastupa imaju veliku gledanost. Sama je naučila da čita kada je imala samo tri godine, i to prvo latinicu. Zbog rata i izbjeglištva promijenila je nekoliko osnovnih škola, a sve četiri godine srednje škole je završila u 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu.

Njena demonstracija nevjerovatno velikog znanja počela je u kvizu “Sam protiv svih” kod Ivana Bauera, uslijedio je solidan nastup u “Visokom naponu”, vrhunski rezultat u “Velikom izazovu” (oba posljednje navedena kviza kod Dejana Pantelića), pa osvojeni ciklusi “Slagalice” i “Naslovne strane” i takmičarski nastup u prvoj sezoni “Potjere”, koji je bio veličanstven i samim tim ju je preporučio za ulogu tragača u sedam narednih sezona istog kviza. A najuspješnija godina u karijeri u kvizovima bila joj je 2012, kada je osvojila čak tri kviza za tri mjeseca.