Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šalter Grada u prostorijama MUP RS radi punom parom: Izdano 1.650 izvoda iz matičnih knjiga

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Za mjesec dana rada šaltera za posebne namjene Gradske uprave,  u okviru šalter sale MUP RS, izdano oko 1.650 izvoda iz matičnih knjiga i izvršeno 1.200 ovjera.

– Otvaranje šaltera za posebne namjene Gradske uprave,  pokazalo se kao dobro rješenje za sve građane kojima je potreban neki od izvoda iz matičnih knjiga ili ovjera dokumentacije prilikom podnošenja zahtjeva za lične i putne dokumente. Cilj nam je da građanima olakšamo administrativne procedure, te omogućimo da se što  veći broj zahtjeva obradi na jednom mjestu kako građane ne bi izlagali dodatnim troškovima i gubitku vremena – istakla je načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Napomenula je da je ovaj šalter predviđen prevashodno radi efikasnijeg rješavanja zahtjeva po pitanju ličnih dokumenata, zbog čega se usluge ovjera dokumenata pružaju u ograničenom broju od ukupno pet ovjera po jednom korisniku.

-Da ne bi stvarali gužve sa ovjerama dokumenata, ograničen je broj ovjera. Oni koji imaju potrebe za ovjerom većeg broja dokumenata upućuju se u Gradsku upravu ili  u uslužne centre Borik i Starčevica, kao i u mjesne kancelarije na području grada – zaključuje načelnica Pavlović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO