Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SAMO POREMEĆENI UMOVI TO MOGU” Dačić odgovorio Veseljiju na poziv da se Crna Gora i Makedonija udruže sa Kosovom

Politika
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Poziv Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Makedonija udruže sa Kosovom da se bore protiv Srbije, potvrda je pomračenja svijesti u Prištini, kaže šef diplomatije Ivica Dačić i poručuje da je jaka i složna Srbija najveća brana svim njenim neprijateljima.

– Cijeli svijet je protiv anticivilizacijskih taksi, čak i oni koji su ih stvorili, a oni već smišljaju nove ludačke projekte koji prijete da destabilizuju ne samo region, već i čitavu Evropu – rekao je Dačić za Tanjug.

Kako kaže, u 21. vijeku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi.

– Odgovor Srbije mora biti u jedinstvu, dijalog i kompromis da, ali ucjene i prijetnje ne prihvatamo i čvrsto odbijamo. Jaka i složna Srbija je najveća brana svim našim neprijateljima – poručio je Dačić.

On je reagovao na izjavu predsjednika vladajuće DPK i predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

– Rekao sam nemojte vršiti pritisak na Ramuša (Haradinaja), ja sam predlagač te mjere… Nismo mi ovdje da njega nadmudrimo nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića – rekao je Veselji sinoć u emisiji Rubikon na KTV.

Kako je rekao, vlada nikada neće pasti zbog zahtijeva Srbije i zbog taksi.

– Haradinaj je zabrinut, ali ne mislim da je populista – rekao je Veselji i dodao da je ono o čemu govori je da Priština treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

– Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije – rekao je Veselji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO