Hronika

"Samo sam željela da bude pored mene" Oglasila se majka dječaka kojeg je ODUZEO OTAC bez njenog znanja, otkriva u kakvom je STANJU njen sin nakon što je PRONAĐEN

Pripadnici MUP u Velikoj Plani, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Velikoj Plani i Policijskom upravom za grad Beograd, uhapsili su V. P. (39) iz Čačka, zbog sumnje da je oduzeo dječaka (14) od majke.

Otac koji je odveo sina bez znanja majke
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Obećala sam da neću da plačem kad mu čujem glas.. – ovim riječima za Blic počinje priču Ankica Popović, majka dječaka V. P. (14) kojeg je je otac Vladica Popović (39) iz Čačka oduzeo od majke zbog čega je juče, u toku noći, uhapšen.

Popovića su policajci uhapsili na teritoriji Beograda gdje je bio sa sinom V. P. i odveli ga u Policijsku stanicu Velika Plana. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, a dječaka je preuzeo Centar za socijalni rad koji će se o njemu starati do dolaska majke.

– Zahvaljujući vama ja nakon mjesec dana znam da je moje dijete na sigurnom i da jedva čeka da me vidi isto koliko i ja njega – rekla je majka na početku svog izlaganja.

Ankica plačući kaže da je trenutno “zarobljena” u Švajcarskoj u kojoj se nalazi već nekoliko dana i pokušava da riješi probleme sa ličnim dokumentima koje joj je napravio bivši suprug, Vladica, koji je, prema njenim tvrdnjama, lažirao njenu umrlicu i falsifikovao potpise.

– Zabranjeno mi je da napustim zemlju. Čim sam saznala da mi je sin pronađen išla sam da molim da me puste da odem za Srbiju da ga uzmem. Rekli su mi da sačekam do sutra. Da mogu, odmah bih avionom krenula za Srbiju po mog sina. Jedva čekam da ga vidim i zagrlim – kaže ona.

Ona otkriva da je njen sin dobro, da ga je pregledao ljekar i da je utvrđeno da je tinejdžer zdravstveno dobro, uhranjen i bez povreda, ali da brine kako se sve ovo na psihičkom nivou odrazilo na njega.

Pročitajte još

– Kao majci, mnoge misli su mi prolazile kroz glavu. Mjesec dana ne znate gde je vaše dijete. Samo sam željela da bude pored mene da mogu da ga zagrlim – kaže Ankica.

U hotelu bez telefona, novca i sina

Dječak je, bez znanja majke, odveden 9. aprila oko 7 sati kada joj je osumnjičeni Vladica rekao da ide sa sinom da uzmu automobil. Tada su, na prijedlog Vladice, otišli u Veliku Planu da obilaze manastire. Putovanju su se radovali svi.

Međutim, Ankica nije ni slutila da će u 11 sati na vrata hotelske sobe pokucati vlasnik i menadžer koji će tražiti da se plati račun.

– Oko 11 sati je došao vlasnik hotela i tražio Vladicu. Kad sam mu rekla da nije tu, on je rekao da postoji problem. Ubrzo je došla i menadžerka koja je tražila da se plati račun od hotela. Meni je to bilo čudno, jer mi je Vladica rekao da je platio, a menadžerka je tvrdila da je njima rekao da će račun platiti njegov brat. Tada sam znala da je to laž jer njegov brat nema toliko novca – kaže ona.

Ankica tvrdi da je u hotelu ostala bez mobilnog telefona, novca i sina.

– Ostavio mi je samo jedan slomljen telefon bez SIM kartice. Srećom tu je bio jedan dečko iz Crne Gore i on je pozvao policiju. Davala sam izjavu tri dana u policiji – kaže ona.

Otišli za Beograd

Prema njenim navodnim saznanjima iz policije, Vladica i njihov sin su ušli u autobus koji je kretao u 7.25, te da je Vladica na benzinskoj stanici kod Smedereva izvadio SIM kartice iz telefona.

Posljednja informacija jeste da su izašli na glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu. Od tada im se izgubio svaki trag – tvrdila je zabrinuta majka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu