Gradovi

SAMO TRI OVAKVA UREĐAJA U SRPSKOJ Dom zdravlja u Bratuncu dobio vrijedan analogni RTG aparat

U Bratuncu je potpisan sporazum o primopredaji medicinskog aparata lokalnom Domu zdravlja, u ukupnoj vrijednosti 191.295 KM, koji su donirali kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) i opština.

SAMO TRI OVAKVA UREĐAJA U SRPSKOJ Dom zdravlja u Bratuncu dobio vrijedan analogni RTG aparat
FOTO: SRNA

Riječ je o podnom analognom RTG aparatu, uređaju za digitalizaciju mamografskih i analognih RTG snimaka, softveru za arhiviranje i obradu slike, te radnoj stanici sa dijagnostičkim monitorom od pet megapiksela.

U Republici Srpskoj postoje samo tri ovakva uređaja.

Kompanija TRB je za ovu donaciju izdvojila 171.295 KM, a opština 20.000 KM, s ciljem osavremenjivanja rada Doma zdravlja u Bratuncu.

Ugovor o primopredaji ovog aparata, koji su već u upotrebi u Domu zdravlja, potpisali su generalni direktor TRB-a Slavenko Ristić, načelnik opštine Nedeljko Mlađenović i direktor Doma zdravlja Aleksandar Vasić, saopšteno je iz ove kompanije.

Potpisivanje je obavljeno juče u prostorijama opštine Bratunac, na sastanku rukovodstva opštine i kompanije TRB sa predsjedavajućim Savjeta ministara Milanom Tegeltijom i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem.

Medicinski aparat nabavljen je posredstvom Crvenog krsta Bijeljina, koji je realizovao i akciju “Respirator za Srpsku”, koju je pokrenuo vlasnik kompanije TRB Slavenko Ristić.

Dom zdravlja Bratunac pokušavao je dugi niz godina da riješi problem nedostatka ovakvog uređaja, a koji je konačno rješen zahvaljujući ovoj donaciji.