Sport

ŠAMPION DOLAZI U SRBIJU Borovčanin otkriva o čemu je razgovarao sa neporaženim Nurmagomedovim

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov minulog vikenda ispisao je istoriju MMA sporta i ujedno okončao blistavu karijeru sa skorom od 29 pobjeda i bez poraza.

ŠAMPION DOLAZI U SRBIJU Borovčanin otkriva o čemu je razgovarao sa neporaženim Nurmagomedovim
FOTO: UFC - ULTIMATE FIGHTING CHAMPIONSHIP/YOUTUBE/SCREENSHOT

Iako je ranije najavljivao da će rukavice položiti u oktagon tek kada pored njegovog imena bude pisalo 30-0, iznenadna smrt oca, ali i obećanje majci da se više neće takmičiti doveli su do toga da budemo uskraćeni za barem još jednu predstavu sjajnog borca.

Samo dan nakon Habibove pobjede protiv Džastina Gejdžija stigla je vijest da će Dagestanac posjetiti Srbiju. Poznato je da Habib u Srbiji ima veliki broj fanova i poštovalaca, koji će sa oduševljenjem dočekati njegov dolazak, a domaćin će mu biti prvi čovek srpskog boksa, Nenad Borovčanin.

Legendarni bokser i predsjednik Bokserskog saveza Srbije je bio na direktnoj liniji sa Habibom poslije meča, već dugo su u kontaktu, a bilo je reči i o dolasku u Srbiju.

– Rekao mi je da bi došao u Srbiju kada god ga pozovem da poseti našu zemlju. Pozdravio je sve ljude i pratioce MMA u našoj zemlji, te istakao da zna da ovde ima dosta obožavalaca. Najavio sam mu i da ćemo možda imati susret sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a on je istakao da bi mu bilo izuzetno drago da do toga i dođe, otkrio je Borovčanin detalje razgovora za “Blic sport”.

Ipak, to neće biti jedina posjeta koju planira Dagestanac, jer je poziv da dođe u Kremlj dobio od predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Ovu vijest podijelio je Bret Okamoto, koji je razgovarao jednim od menadžera borca Rizvanom Magomedovim i koji je otkrio da su Putin i Nurmagomedov pričali telefonom, nakon čega je uslijedio i zvaničan poziv za njihov drugi susret, jer se prvi desio prije dvije godine nakon pobjede nad Konorom Mekregorom.

Inače, Habib se danas vraća u Dagestan, gdje se očekuje da bude dočekan kao heroj. Neporaženi UFC šampiona lake kategorije je finansijski obezbijeđen za cijeli život, a kako živi skromno, malo je opcija koje bi Dana Vajta i čelnici najjače promocije na svijetu mogli da mu ponude i privole ga da ponovo uđe u oktagon, već je mnogo realnije da će se sada posvetiti školovanju i obučavanju novih generacija boraca.