Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SANACIJA ŠTETE OD POPLAVA Osposobljen vodovod u Vrbanjcima

Regioni
Autor:

Foto: Wikipedia

Radnici Komunalnog preduzeća “Bobas” iz Kotor Varoša stavili su u funkciju vodovod u mjesnoj zajednici Vrbanjci, tako da je stotinu domaćinstava od danas ponovo ima vodom.

Poplave su najviše štete nanijele stanovništvu u Čitluku, Šibovima, Novom Selu i Vrbanjcima, a poplavljena domaćinstva danas su posjetili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i zamjenik načelnika Mladen Trivunović.

– Evidentno je da su poplavljena domaćinstva pretrpjela ogromnu materijalnu štetu, a naša obaveza je da pomognemo svima u određenoj mjeri da saniraju oštećenja – rekao je Sakan.

On je naveo da su komisije za procjenu štete na terenu i da će utvrditi činjenično stanje.

– Do tada ćemo biti servis najugroženijim porodicama kako bismo stvorili uslove za normalan život – istakao je Sakan i podsjetio da je na području ove opštine poplavljeno više od 50 domaćinstava.

Prema njegovim riječima, prioritet je da se očisti blato i izbaci mulj iz stambenih objekata, a zatim da se osigura nasip za poplavljena domaćinstva.

– U mjesnoj zajednici Zabrđe mehanizacija će u toku sutrašnjeg dana popraviti oštećeni dio puta i postaviti betonski cjevasti propust kako bi nekolicina domaćinstava bila povezana privremenom putnom komunikacijom sa gradskim područjem – poručio je Sakan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO