Banjaluka

ŠANSA DA PROŠIRE PROIZVODNJU Mala i srednja preduzeća mogu konkurisati za grantove vrijednosti do 70.000 DOLARA

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za podršku malim i srednjim preduzećima vrijedan 250.000 američkih dolara, otvoren je do 11. decembra u 18 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

ŠANSA DA PROŠIRE PROIZVODNJU Mala i srednja preduzeća mogu konkurisati za grantove vrijednosti do 70.000 DOLARA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Cilj poziva, u okviru programa USAID WHAM, jeste finansiranje sektorskih oblasti malih i srednjih preduzeća koje se bave preradom metala i drveta, tekstilne i obućarske industrije ili IT firmama, a orijentisane su prema proširenju proizvodnih kapaciteta, izlazak na nova tržišta i otvaranje novih radnih mjesta – naveli su u Gradskoj upravi

Naveli su da je ukupan budžet predviđen za sufinansiranje projekata 250.000 američkih dolara. Maksimalni grant po projektu iznosi 70.000 američkih dolara.

– Aplikanti iz Republike Srpske treba da na mejl: [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva – poručili su iz Grada.

USAID WHAM je program koji finansira Američka organizacija za međunarodni razvoj USAID. USAID WHAM pruža bespovratnu finansijsku i tehničku podršku izvozno-orijentisanim malim i srednjim preduzećima u BiH.