Društvo

Saobraćaj se odvija nesmetano: Kolovozi mjestimično vlažni, jak vjetar u Hercegovini

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija nesmetano, a kolovozi su mjestimično vlažni, dok na području Hercegovine ima jakih udara vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se odvija nesmetano: Kolovozi mjestimično vlažni, jak vjetar u Hercegovini
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina su učestali sitniji odroni, a posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do prvog aprila.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putevima Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac i Porebrice-Lepnica. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zatvorena za saobraćaj Zenička zaobilaznica (pravac Zenica jug – Zenica sjever) zbog većeg klizišta koje se dogodilo između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistralnog puta.

Pročitajte još

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se u Donjoj Jablanici, na putu Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije