Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Saradnja Grada i Univerziteta u Banjaluci: Mjesto za praksu u gradskim preduzećima dobila 24 studenta

Banjaluka
Autor:

Foto :Grad Banjaluka

Gradonačelnik Igor Radojičić i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin potpisali su danas protokol o studentskoj praksi, koji podrazumijeva da će 24 studenata ovog Univerziteta obavljati praksu u Gradskoj upravi i preduzećima pod gradskom jurisdikcijom.

Radojičić je ukazao da ovaj projekat ulazi u drugu godinu.

– Iskustva iz prve godine su veoma pozitivna, a vjerujem da su studenti stekli praktična iskustva koja će im pomoći u daljem radu. Na bazi ovog sporazuma, studentima se omogućava sticanje radnog iskustva, a za svaku školsku godinu iznova identifikujemo kapacitete, mogućnosti i potrebe obje strane. Prema protokolu, studenti šest fakulteta – prava, ekonomije, arhitekture, fizičkog vaspitanja, tehnologije i poljoprivrede moći će sticati iskustvo u nekom od odjeljenja Gradske uprave ili gradskih preduzeća – objasnio je Radojičić.

Rektor Radoslav Gajanin istakao da nose jako dobra iskustva iz prošlogodišnjeg stažiranja i da je cilj Univerziteta da poveća udio praktične nastave na svim fakultetima.

– Pored sticanja praktičnih znanja, studenti su dobili priliku da predstave stečena znanja tokom svog školovanja, te da se svojim radom preporuče određenim institucijama – zaključio je Gajanin.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO