Politika

SARADNJA SRPSKE I BJELORUSIJE Dodik: Potpisati sporazum o bezviznom režimu

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i nerezidentni ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da BiH i Bjelorusija treba da potpišu sporazum o bezviznom režimu.

SARADNJA SRPSKE I BJELORUSIJE Dodik: Potpisati sporazum o bezviznom režimu
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Dodali su i da se radi na razvijanju saradnje na ekonomskom i kulturnom planu i unapređenju industrijske i poljoprivredne saradnje.

Na sastanku sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH koji je održan u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, ambasador Ponomarev istakao je da je Republika Srpska, uz Srbiju, Kinu i zemlje Jugoistočne Azije, važan prijatelj Bjelorusiji.

On je naglasio da će privredna delegacija BiH, na čelu sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem, u maju posjetiti Bjelorusiju.

Ambasador Bjelorusije je rekao da je informisan da se Republika Srpska uspješno bori protiv pandemije virusa korona, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da zdravstveni sektoru Srpskoj nije zagušen i da upsjšeno odlijeva pošasti koja je zadesila cijeli svijet.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je ambasadoru Bjelorusije na gostoprimstvu koje mu je ukazano prilikom njegove prošlogodišnje posjete ovoj zemlji i zamolio ambasadora da prenese pozdrave predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

Prihvati notifikacije