Sport

SARADNJA ZA BOLJU BUDUĆNOST Borac i Leotar čuvaju plivačku tradiciju

Dva najstarija plivačka kluba u Republici Srpskoj, trebinjskog Leotara i banjalučkog Borca potpisali su sporazum o saradnji.

SARADNJA ZA BOLJU BUDUĆNOST Borac i Leotar čuvaju plivačku tradiciju
FOTO: PK BORAC

Svim srcem radimo za razvoj plivačkog sporta i to bez ličnog i materijalnog interesa. Meni je plivanje hobi, a ne biznis i želim da ulažem sve svoje napore i veze da razvijam plivački sport i da djeci i ozbiljnim plivačicama i plivačima pružim optimalne uslove za rad. To je ono što me ispunjava. Želim da ostavim pozitivne tragove iz sebe. Obzirom da u sportu nažalost imamo one koji gledaju samo svoju korist, zna se da za takve neće biti mjesta u ovom sportu. Ovim sporazumom šaljemo zdravu poruku, poruku saradnje i međusobne podrške dva velika sportska brenda, koju će osjetiti članovi ova dva kluba u narednom periodu – kaže Željko Panić, sportski direktor PK Borac.

Zadovoljni saradnjom su i u Plivačkom Vaterpolo kluba Leotar:

– Veoma sam srećan što smo uspostavili ovaj vid saradnje. Kada se mnogi razdvajaju mi bez ikakvog kompromisa donosimo suprotne odluke, a to su saradnja, podrška, istinsko prijateljstvo, ali uz sve to idu i bolji uslovi za sve nas. Ovo je stvarno velika stvar da se ova dva brenda koji su najprepoznatljiviji u regioni dogovore da naprave međusobni saradnju i to isključivo samo zbog interesa plivača i nikog više. Banja Luka većima zatvoreni olimpijski bazen, dok Trebinje treba da ga dobije i baš zato moramo da pripremimo teren na vrijeme kako bismo mogli realizovati sve one stvari koje smo planirali – rekao je Zoran Čučković Predsjednik Plivačko Vaterpolo kluba “Leotar” Trebinje.