Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šarović: Ako prizna NATO, Dodik leti sa političke scene

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Otkazivanje današnjih sjednica Predsjedništva BiH bilo je očekivano i politička trakavica o NATO biće nastavljena i narednih dana. Za Milorada Dodika je političko samoubistvo da u formiranje Savjeta ministara ulazi nekom pričom o NATO, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

– Mislim da je teško na ovom konceptu, na deklarativnom dokumentu, graditi i vjerovati da se sa takvim dokumentom, odnosno sporazumom tri stranke, može postići cilj, formirati Savjet ministara, odnosno imenovati mandatar i nešto učiniti kada je u pitanju ANP – rekao je Šarović za BN i dodao da je očekivano da će se ova trakavica nastaviti i narednih dana i da će se vjerovatno odraziti na ekonomiju.

Šarović je ponovio da sumnja da ove tri velike stranke mogu napraviti Savjet ministara.

– Mislim da je za Milorada Dodika velika opasnost, odnosno, političko samoubistvo da ulazi u Savjet ministara sa nekom pričom o NATO. Javnost u Republici Srpskoj to ne prihvata. Mislim da bi on sebi presudio u političkom smislu ukoliko bi pokušao da uđe u Savjet ministara, a da pokuša negdje da napravi neku varijantu sa NATO. Mislim da je to nemoguće, mi insistiramo na čistim računima – rekao je Šarović.

Srpska demokratska stranka je u tome potpuno jasna, rekao je Šarović i tvrdi da će takav kurs nastaviti i narednih dana.

– Mislim da je to najbolje, najpoštenije i da će na takav način u budućnosti jedino moći da se formira Savjet ministara, a ne kakvom šargarepom ili kakvim obećanjima o ulasku u Savjet ministara – poručio je Šarović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO