Društvo

Šarović odgovora na prozivke Ministarstva poljoprivrede RS: Kliještima smo izvlačili aktivnosti od njih

Evropska komisija objavila je odluku kojom je BiH stavila na listu A i B zemalja, kojima je dozvoljen izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU. Sve institucije BiH, ne samo iz RS, nego i iz FBiH i Brčko Distrikta dale su svoj doprinos ovom procesu, na čemu im čestitam – poručio je  ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Šarović odgovora na prozivke Ministarstva poljoprivrede RS: Kliještima smo izvlačili aktivnosti od njih
FOTO: SRNA

Ovo je ujedno i njegov odgovor na stav Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koje je osporilo zasluge državnog ministarstva u dobijanju dozvole za izvoz mlijeka u EU.

Iz saopštenja Ministarstva RS proizlazi da mi, eto, nismo znali da su oni zaista bili toliko revnosni, te da javnost nije bila obaviještena o njihovim aktivnostima. Čudi me što ovo ministarstvo do sada nije isticalo kako je tako aktivno. Da li su zaboravili – rekao je Šarović za vijesti.ba.

Pročitajte još

U procesu dobijanja dozvole za izvoz mlijeka, kako je rekao, učestvovale su različite institucije iz BiH.

– Ako je neku potrebno posebno izdvojiti, to je Kancelarija za veterinarstvo BiH, koja je u sastavu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH – ocijenio je Šarović.

–  Da je doprinos Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS grandiozan, pa i nije. Morali smo im kliještima izvlačiti određene aktivnosti. No, za sve što su dobro učinili, upućujem im čestitke – ističe Šarović.

On je još ocijenio da je u pozadini vjerovatno “sindrom straha od bilo čega što će on da uradi korisno”.

– Imam osjećaj da jednostavno ne mogu da izgovore i pohvale moje korisne aktivnosti. Na čelu Ministarstva sam četiri godine. Nije valjda da sam uradio sve loše stvari, valjda ima nešto korisno. No, ja nastupam drugačije i čestitam im na svemu dobrom što su uradili, jer želim da zajedno radimo i sarađujemo za opšte dobro – poručio je Šarović.

Prihvati notifikacije