Politika

Šarović opet uzvratio Cvijanovićevoj "Sjednite vi sa Izetbegovićem, sa kojim ste stvorili ovu krizu"

Ne izigravajte spasioce jer ne možete biti spasioci ako ste upropastili sve što se moglo upropastiti u zadnjih 15 godina, stoji u odgovoru predsjednika SDS Mirka Šarovića, predsjednici Srpske Željki Cvijanović.

Šarović opet uzvratio Cvijanovićevoj "Sjednite vi sa Izetbegovićem, sa kojim ste stvorili ovu krizu"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Šarović je dodao da je vlast opustošila Srpsku.

– Upropastili ste Republiku Srpsku jer ste prenijeli većinu njenih nadležnosti, opustošili je i osiromašili. Upropastili ste i dalje uproštavate sve i to je jedina istina – poručio je Šarović.

Pročitajte još

On je kazao da je SDS svojevremno Ustav Republike Srpske pisao u institucijama, a ne kao što SNSD sada radi na nekakvim partijskim komitetima.

– Slobodno vi sjedite sa Izetbegovićem, kao veliki „patriota“, jer to i jeste vaš partner sa kojim ste i stvorili svu ovu krizu – kategoričan je Šarović.

Podsjećamo da je predsjednica Srpske Željka Cvijanović prvo izjavila da je brinu podudarnost stavova Bakira Izetbegovića i opozicije u Republici Srpskoj, te je upitala opoziciju je li za Ustav Srpske ili za ono što hoće Bakir Izetbegović, na šta joj je Šarović odgovorio da je SDS stvorio Ustav RS, dok ga je SNSD urušavao, na šta je Cvijanovićeva odgovorila “ukoliko ste vi stvarali Ustav, utoliko je vaša sramota veća”.

Prihvati notifikacije