Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šarović: U paketu rješavati pitanje Pelješkog mosta i pristupa otvorenom moru

Politika
Autor:

Foto: Srna

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da pitanje izgradnje Pelješkog mosta i pristup BiH otvorenom moru treba rješavati u paketu.

Navodeći da nije bilo podrške da Savjet ministara danas razmatra pitanje izgradnje Pelješkog mosta, Šarović je ocijenio da ono neće biti ni na sljedećoj sjednici ove institucije.

– Moj stav je da treba da vodimo interesa o BiH i da pokušamo taj interes profilisati i iskazati. To je nešto ka čemu bi svi trebalo da težimo – rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, šta je interes BiH u vezi sa ovim problemom treba da kaže prije svega Predsjedništvo BiH, koje je nadležno za kreiranje međunarodne politike.

– Nemam problema sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali je sasvim legitimno da ova zemlja traži da bude riješeno pitanje izlaska na otvoreno more. Na tome treba da insistiramo. Najbolje je u paketu to rješavati – zaključio je Šarović.

On je podsjetio da je Savjet ministara u više navrata u ovom mandatu raspravljao o izgradnji Pelješkog mosta, ali da nije bilo saglasnosti.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je novinarima da je, kada je riječ o gradnji Pelješkog mosta, prije godinu dana napisao pismo vlastima Hrvatske u kojem je naveo da nema nikakvih pravnih prepreka.

-U svakom slučaju, mi treba da radimo u interesu BiH, a da li je interes BiH da se gradi Pelješki most mislim da je bespredmetno u ovom trenutku i sa ove pozicije uopšte govoriti – zaključio je Grubeša.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO