Politika

ŠAROVIĆ UOČI SASTANKA "SNSD provodi svoju kampanju, a traže od nas sutra da se dogovorimo"

Sastanak parlamentarnih stranka iz Republike Srpske povodom primjene bonskih ovlaštenja od strane Valentina Incka je trebao biti prilika  da se da zajednički odgovor na ovu situaciju, ali vidimo da SNSD već vodi svoju posebnu kampanju.

ŠAROVIĆ UOČI SASTANKA "SNSD provodi svoju kampanju, a traže od nas sutra da se dogovorimo"
FOTO: SDS

Kazao je  ovo predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je danas u Loparama  rekao da će po svemu sudeći sutrašnji sastanak biti pokušaj da vlast izdiktira svoja unaprijed pripremljena rješenja.

– Sutra idemo na zajednički dogovor, a neko već realizuje neki plan koji će nam sutra da predoči. SNSD i Dodik već su krenuli u neku svoju kampanju i imaju neki svoj program, a pozivali su na zajednički dogovor. Mislim da je velika šteta što se stvari ovako dovijaju  jer je ovo bila prava prilika da zajednički prodiskutujemo i suočimo se sa ovom situacijom i damo zajednički odgovor iz Srpske – naveo je Šarović.

Čini mi se da će, dodaje Šarović, sutrašni sastanak biti prazna priča i da će se pokušati izdiktirati rješenja.

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

Pročitajte još

– Uostalom za ovu situaciju mislim da oni snose odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti – podsjetio je Šarović.

On navodi takva vlast teško da može ponuditi spasonosna rješenja u ovakvoj situaciji.

– Mislim da je ovo što sada oni rade srljanje, kao i činjenica da to čine bez dogovora sa opozicionim strankama – kaže Šarović.

On ističe da ponašanje vlasti budu sumnju da je u pitanju neki unaprijed smišljeni scenarij.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

– Počinjem da sumnjam da su bili u dogovoru sa Valentinom Inckom i ne znam kim. Otkud odjedanput svi oni propagandni materijali, video zapisi. Peticije se potpisiju već spremne nakon dva tri sata. Onda su oni morali da znaju šta će da se desi – napominje Šarović.

Navodi da je stav opozicije u Srpskoj da ne treba srljati i da treba naći razumna rješenja.

– Ne treba manipulisati sa narodom. To je nepotrebno, i u tom smislu daćemo doprinos na sutrašnjem sastanku i sjednici Narodne skupštine koja će biti  održana za koji dan – istakao je predsjednik SDS.

Šarović, koji je danas učestvovao u manifestaciji Dani dijaspore u Loparama  je poručio da razvoj i napredak liječe sve rane i probleme jednog društva.

– Manifestacija Dani dijaspore u Loparama jačaju iz godine u godinu i pokazuju kako jedna lokalna zajednica treba da koristi svoju dijasporu za razvoj. Načelnik Savić i njegov tim su primjer uspješne saradnje lokalne samouprave sa dijasporom i od Rada Savića i opštine Lopare imaju šta da nauče mnogo veće opštine i gradovi Republike Srpske – poručio je Šarović.

Prihvati notifikacije