Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Šarović: Važan sastanak sa Vučićem, informacije do sada uobičajeno išle jednosmjerno

Politika
Autor:

Foto: Mariana Regoje/RAS Srbija

Sjednica Predsjedništva SDS na kojoj je bilo riječi o sastanku sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, deklaraciji SDA, ali i trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, održana je danas u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, u izjavi za novinare je istakao da je današnja sjednica bila redovna, te da je važno pitanje o kojem se razgovaralo bilo vezano za sutrašnji sastanak sa predsjednikom Srbije.

– Imali smo svoje uobičajene tačke i teme prije svega implementaciju izbornih rezultata sa posebne skupštine SDS, ali svakako važno pitanje je bilo i sutrašnji odlazak u Beograd na sastanak sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem – rekao je Šarović.

On je dodao da će učestvovati na ovom susretu, na poziv predsjednika Republike Srbije i da će dati svoj doprinos.

– Smatramo da je to važan trenutak da se kroz dijalog čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH, gdje će to biti tema koja će vjerovatno dominirati. Mi mislimo da je to vrlo važno jer su informacije prema Beogradu, odnosno predsjedniku Vučiću do sada uobičajeno išle jednosmjerno i mislim da je to zaista dobra prilika da neka razmišljanja, viđenja aktuelne situacije prezentujemo iz SDS – rekao je Šarović i dodao.

Foto: Mariana Regojeć/RAS Srbija

“Što se tiče našeg stava, mi mislimo da situaciju u BiH  ne treba na bilo koji način produbljavati i stvarati neizvjesnost u cijelom društvu jer bilo kakve blokade ili produbljavanje krize unose neizvjesnosti i direktna su prijetnja miru i stabilnosti  u BiH”.

Šarović dodaje da će biti prilike i da se govori o onom neposrednom povodu a to je pitanje dokumenta, odnosno deklaracije Stranke demokratske akcije.

– Mi iz SDS, ja lično, ali i drugi predstavnici stranke, su uviše navrata iznijeli svoj jasan stav o ovom dokumentu, koji je korak u nazad. On je svakako po svom sadržaju neprihvatljiv i došao je u potpuno pogrešno vrijeme ali prilika je i da kažemo da ovo nije jedina deklaracija, ili jedini sličan dokument. Takvih je bilo i od drugih političkih subjekata u BiH, sličnog ili skoro istog sadržaja. I to je nešto što jednostavno treba da kažemo, takve deklaracije su obično dolazile u neko predizborno vrijeme, na taj način su se kupovali birači i jedino je SDS od važnihpolitičkih faktora, ili opcija u BiH, koja nije izlazila sa takvim ili sličnim dokumentom, i to ćemo sutra da iznesemo na susretu sa predsjednikom Vučićem – zaključio je Šarović.

Šarović je dodao da se u septembru, odnosno na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDS očekuje imenovanje njegovog zamjenika, kao i članova Izvršnog odbora ove stranke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO