Politika

Sastanak rukovodstva rafinerije u Brodu sa Dodikom: Utvrdićemo šta je uzrok požara

Generalni direktor Rafinerije nafte u Brodu Andrej Neverov potvrdio je danas da se desio požar i da je zahvaljujući intervenciji vatrogasnih ekipa kompanije, te opštine Brod, on ugašen.

Sastanak rukovodstva rafinerije u Brodu sa Dodikom: Utvrdićemo šta je uzrok požara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Uradićemo nephodne ekspertize i utvrditi razlog incidenta i nastalu štetu. Rezultate istrage ćemo  saopštiti – rekao je Neverov i dodao da su dobili punu podršku predsjednika RS i drugih institucija.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da se u razgovoru sa rukovodstvom uvjerio da je sve pod kontrolom u rafineriji u Brodu

– Značajan broj sistema već funkcioniše i radi. Sa stanovištva događaja preduzete su sve mjere kako bi se spriječile i umanjile štete. U svakom slučaju radnici koji su radili imali su visok stepen samosvijesti i odgovornosti. Uradili su sve, preduzeli sve mjere rizikujući sebe da spriječe širenje požara. Rukovodstvo je preuzelo sve mjere, ovdje su angažovani svi državni organi. Djelovaćemo kao jedinstven tim kako bi se utvrdili uzroci ovog incidenta i da bi se zajedno sa rukovodstvom rafinerije uputili u sanaciju štete i obezbijedili osnovne funkcije proizvodnje nafte – rekao je Dodik.

U Brodu je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i rukovodstva Rafinerije nafte povodom požara u rafineriji u kojem je poginuo jedan radnik, a deset ih je povrijeđeno.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sastanku u prostorijama Rafinerije prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić i rukovodstvo opštine Brod.

Dodik je prethodno u dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka” posjetio povrijeđene radnike Rafinerije nafte.

U Rafineriji nafte u Brodu sinoć oko 21.30 časova došlo je do eksplozije i požara u kojem je poginuo radnik Rafinerije LJubo Patković, a deset njegovih kolega je povrijeđeno.

Povrijeđeni radnici Rafinerije nisu životno ugroženi.