Politika

Sastanak Zvizdića i Kalabuhova: Ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Rusije

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov naglasili su da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Sastanak Zvizdića i Kalabuhova: Ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Rusije
FOTO: SRNA

Ambasador Kalabuhov istakao je da će raditi na poboljšanju privredne i političke saradnje i da će se zalagati za dobre odnose dvije zemlje, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Zvizdić je istakao da je neophodno nastaviti unapređivati odnose, posebno u oblastima privrede, ekonomije, turizma, obrazovanja i kulture.

On je rekao da je Ruska Federacija jedan od važnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH i jedan od većih investitora u ekonomiju BiH i naglasio da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Zvizdić je dodao da je potrebno podržati i podsticati veze između poslovnih zajednica koje su važne za dalje širenje bilateralne trgovinske i ekonomske saradnje.

Zvizdić i Kalabuhov saglasili su se da je neophodno unaprijediti dijalog i omogućiti razmjenu kulturnih, sportskih, kao i posjeta na visokom nivou.

Zvizdić je poželio ambasadoru Kalabuhovu uspješno obavljanje diplomatskog mandata u BiH

Prihvati notifikacije