Hronika

SATAROM POKUŠAO UBITI OCA Sam se predao policiji, a tužilaštvo zatražilo pritvor

Rano jutros u 2.30 sati u Goraždu se dogodio pokušaj ubistva kada je osumnjičeni K.S. krenuo ubiti svog oca K.S u ulici 43. Drinske brigade.

SATAROM POKUŠAO UBITI OCA Sam se predao policiji, a tužilaštvo zatražilo pritvor
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA

Kantonalno tužilaštvo Goražde zatražilo je jednomjesečni pritvor za osumnjičenog K.S. (1963.) jer se tereti za pokušaj ubistva K.Š. (1937.)

Kako saznajemo K.S. je nakon kraće prepirke satarom udario oca u predjelu glave, nakon čega se sam prijavio u prostorije MUP BPK Goražde.

Osumnjičeni inicijala K.S. u porodičnom stanu nakon kraće prepirke fizički je napao svog oca K.Š. Tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, a osumnjičeni se sam prijavio nakon počinjenog djela u MUP BPK -izjavio je Predrag Golubović, kantonalni tužilac u Goraždu.

Prema njegovim riječima uviđaj je obavljen i prikupljeni su određeni dokazi međutim potrebno je vršiti vještačenja koja će se obaviti iduće sedmice.

– Oštećena osoba je zadržana u Kantonalnoj bolnici s obzirom da riječ o starijoj osobi narušenog zdravlja. On je zadobio dvije posjekotine u predjelu glave, a riječ je o velikim posjekotinama prema preliminarnim rezultatima. Mi još uvijek nemamo nalaz vještačenja o karakteru i vrsti povreda, međutim ono što se vidi iz preliminarnog nalaza, što je dostavljeno od strane Kantonalne bolnice, je da je oštećeni trenutno stabilan. S obzirom na njegove godine i zdravstveno stanje koje je iz nekih drugih razloga narušeno, bilo kakve prognoze su neizvjesne – izjavio je Golubović.

Očekuje se zakazivanje ročišta na Kantonalnom sudu, a lice K.S. je zadržano u pritvoru još 24 sata.