Politika

Savez za pobjedu: Lukačeve riječi se ne čuju od ZVUKA RAFALA I EKSPLOZIJA koje odjekuju širom Srpske

Sramota je da čujemo od prvog čovjeka MUP-a da pominje riječ „bezbjednost“, jer je jasno da je i lično odgovoran za niz događaja koji svjedoče kako je bezbjednost, prije svega u Banjaluci, na najnižem nivou od rata, saopštio je Savez za pobjedu.

Savez za pobjedu: Lukačeve riječi se ne čuju od ZVUKA RAFALA I EKSPLOZIJA koje odjekuju širom Srpske
FOTO SRPSKAINFO

Ističu da su “ubistava ili sumnjiva samoubistva postala svakodnevica stanovnika najvećeg grada Srpske, zolje se ispaljuju na poslovne zgrade, bacaju se bombe na kuće njegovih prvih saradnika, eksplodiraju automobili, dižu se u vazduh vikendice”…

Šta još treba da se desi da postane svjestan i javno prizna da loše radi svoj posao? On progoni oca, koji traži pravdu za svoje ubijeno dijete, ali ne progoni ubice. Kako ga nije sramota da bilo kome bilo šta kaže? I kako ne shvata da se njegove prazne riječi ionako ne čuju od zvuka rafala i eksplozija koje odjekuju širom Srpske, i da bi mu bilo bolje da se u tišini povuče – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske, pozvao je ponovo Lukača da podnese ostavku.

– Vi ste ministar ovog naroda, a ne ministar u privatnoj vladi Željke Cvijanović. Mi ne želimo da rušimo MUP Republike Srpske, mi želimo da odete vi, gospodine Lukač, i nemojte umišljati da ste vi MUP, da ste vi institucija. Ovaj MUP je postojao i prije vas, a postojaće i poslije. Taj MUP će biti u službi građana i njihove bezbjednosti, a ne pojedinaca na vlasti. I odmah prestanite da plašite narod izmišljenim neredima na ulicima koji će se kao dogoditi na dan izbora. Ako imate informacije da neko sprema nerede, hapsite ga odmah – rekao je Govedarica.

Prihvati notifikacije