Sudbine

SCENA KOJA TJERA SUZE NA OČI Otac Nebojše Glogovca donio cvijeće na grob svog sina (FOTO)

Dvije godine je prošlo od kada nas je napustio legendarni Nebojša Glogovac, a tuga i bol za preminulim glumcem ne jenjavaju.

SCENA KOJA TJERA SUZE NA OČI Otac Nebojše Glogovca donio cvijeće na grob svog sina (FOTO)
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Otac glumačke legende Nebojše Glogovca, Milovan Glogovac, u svešteničkoj odori došao je danas na Novo groblje kako bi upalio svijeću za sina. U rukama je držao buket crvenog i ljubičastog cvijeća koje je pažljivo postavio na spomenik.

Milovan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u tišini zapalio svijeću za Nebojšu i pomolio se.

Nebojši Glogovcu je, podsjetimo, rođendan bio 30. avgusta kada su povodom tog dana u Trebinju održani Dani Nebojše Glogovca (29. i 30.avgust), festival umjetnosti koji je organizovala porodica i prijatelji, piše Blic.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Festival je otvorila glumica Branka Katić, Nebojšina prijateljica, koleginica i filmska partnerka kojoj je ovo prva posjeta Trebinju. U svom obraćanju trebinjskoj publici, Branka je u dirljivom govoru između ostalog rekla:

„Rijetki su ljudi sa toliko dara, toliko suštinskog razumijevanja ljudske duše i sposobnosti i želje da to svima nama podare. Sa Nebojšom smo svi bili bolji, mudriji, duhovitiji i uvijek, baš uvijek radosni. Toliko nam je svima dao i pokazao kako se voli do kraja, kako se živi punim plućima, kako se ne štedi ni trun energije već sve ide u slavu istine, ljubavi, ljepote i te naše umjetnosti za koju je imao čaroban dar. Divan drug, moćan glumac, nježni dasa, faca, naš Glogi“.