Politika

“SDS i PDP ne vide da recesija kuca na vrata” Špirić poručuje da je opoziciji sugerisano da otvara ekonomske teme

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da je grupa međunarodnih instruktora koji osmišljavaju izbornu kampanju opozicije u Republici Srpskoj nakon sondiranja javnog mnjenja, sugerisala rukovodstvu SDS i PDP da ne otvara polemike sa liderom SNSD Miloradom Dodikom o nacionalno-patriotskim temama, jer ih, prema njihovom uzorku, javnost ne doživljava kao patriote.

“SDS i PDP ne vide da recesija kuca na vrata” Špirić poručuje da je opoziciji sugerisano da otvara ekonomske teme
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

Špirić je rekao da je ovim opozicionim partijama sugerisano da otvaraju ekonomske teme.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, SDS i PDP ovih dana, dok recesija kuca na vrata najmoćnijih zemalja Evrope i svijeta, izlaze sa obećanjima da će, ako pobijede na izborima u oktobru, narod jesti zlatnim kašikama, stopa ekonomskog rasta biti sedam odsto godišnje, a prosječne plate od 1.800 do 2.000 KM.

– I ako su, nadam se, svjesni da hlađenje motora globalne ekonomije, kod malih ekonomskih igrača proizvodi halucinacije tipa njihovog obećanja. Otuda ne čudi, kako reče jedan visokopozicionirani SDS-ovac, što je (lider SDS) Mirko Šarović, prilikom druženja sa (potpredsjednik PDP) Jelenom Trivić, svjestan tereta rekao -`E, moja Jelena, ja ostario, a ti nejačka za ove izazove` – naveo je Špirić.

Prihvati notifikacije