Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SDS I PDP PROTIV Opština Pale osniva svoju turističku organizaciju

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Skupštinska većina na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale usvojila je prijedlog odluke o pokretanju aktivnosti za osnivanje turističke organizacije opštine Pale, protiv čega su bili članovi opozicije iz reda SDS-a i PDP-a, dok je uzdržan bio član DNS-a.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović novinarima je nakon sjednice rekao da se radi o dobronamjernoj inicijativi, s njegove strane, te istakao da je to jedan od načina pomoću  kojih opština može da puni svoj budžet i iskoristi svoje turističke potencijale.

Jugović je rekao da će se u narednom periodu sagledati sve mogućnosti, kada se radi i o Jahorini i o onome što opština Pale daje u vidu svojih resursa od zemljišta, parking prostora i infrastrukture.

– Opština Pale želi da ima aktivno učešće kad je u pitanju turizam i neće biti donesena nikakva aktivnosti niti bilo kakva priča koja može negativno uticati na turizam – rekao je Jugović novinarima.

On je istakao da su svjesni činjenice da turizam ide uzlaznom putanjom i dodao da je njihov cilj da učestvuju u tome, onoliko koliko oni zaslužuju.

– Naredni period će podrazumijevati formiranje određenih komisija, koje će izvršiti obradu statističkih podataka, da bismo na narednim sjednicama mogli analizirati te podatke – kaže Jugović i dodaje da opština Pale u tome vidi mogućnost privrednog razvoja.

Šef kluba odbornika PDP-a u Skupštini opštine Pale i direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić protivi se ovakvoj odluci opštinskog rukovodstva i nije siguran koliko je ta odluka dobronamjerna.

– Bili smo svjedoci kada je načelnik opštine tokom sjednice, za govornicom, rekao da je odluka o pokretanju aktivnosti za osnivanje turističke organizacije opštine Pale politička odluka i finansijska korist – kaže Tošić.

Tošić dodaje da se tu radi o nepoznavanju materije i da oni u TO “Jahorina” već imaju sistem koji se pokazao kao dobar.

– Mi smo se stavili u službu Jahorine i kao krunu na jednu uspješnu sezonu, na dobar rad, smo stavili ime “Jahorina”. Na taj način ćemo dobro promovisati i sve ono ostalo što nudi grad Istočno Sarajevo i opština Pale – ističe Tošić.

On tvrdi da nije siguran u riječi načelnika opštine Jugovića da je odluka o osnivanju turističke organizacije opštine Pale dobronamjerna i nije siguran koliko je to pozitivno u smislu promocije turizma.

– Za Jahorinu se čulo širom svijeta i sigurno je da će naša ponuda biti bolja i da ćemo imati bolje rezultate. U svijetu turizma se radi na grupisanju, a mi smo došli u situaciju da se razjedinjujemo – istakao je Tošić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO