Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SEDMORKA PALA ZBOG PRODAJE NARKOTIKA Uhapšeni u akciji “Mak” predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Federalna uprava policije (FUP) predala je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo sedam osoba koje su juče uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva “Mak” i to zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na devet lokacije na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode sedam lica inicijala A.M. (1988.), A.D. (1984.), M.M.(1978.), M.Š. (1985.) S.K (1967.), E.DŽ. (1966.) E.DŽ. (1973.) koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

–  Prilikom pretresa pronađene i oduzete su određene količine materije koja asocira na opojne droge “heroin”, “anfetamin”, “Cannabi Sativa L” i “spid”, vage za precizno vaganje, vatreno oružje i municija, novac, mobilni telefoni i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Pored navedenih predmeta prilikom pretresa stambenog objekata koji koristi osumnjičeni M.M., pronađena je određena količina akcizne robe bez porijekla, koja je oduzeta na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine. Uhapšene osobe su nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Tužilaštvu KS.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO