Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SEKS SKANDAL Sudije i advokati do unapređenja stizali preko kreveta

Svijet
Autor:

Foto: A.Belotti/RAS Srbija

Izraelska policija uhapsila je moćnog advokata u sklopu istrage sumnjivih pokušaja da se promovišu određene sudije u zamjenu za seksualne usluge.

Policija nije otkrila identitet uhapšenog advokata, samo je poznato da se visoko kotirao u izraelskom pravosudnom sistemu piše “Haaretz”. On je svojim uticajem pokušao da promoviše jednu ženu u opštinski sud i jednog muškarca u okružni sud. U zamjenu je tražio seksualne usluge.

Sumnja se da je moćnik u jednom slučaju imao odnose sa ženom koja je pretendovala na mjesto sudije, a u drugom sa suprugom muškarca koji je silno želio da postane sudija okružnog suda, prenosi “Jutarnji list”. Takođe, istražuje se i bludna supruga, takođe advokat, koja je preko kreveta htjela da omogući unapređenje svog supruga. Ona je pred istražiteljima oštro demantovala navode.

Istraga oko neviđenog pravosudnog skandala počela je prije dvije nedelje, a policija je već izvela racije u kućama osumnjičenih, ali i u Izraelskoj advokatskoj komori. Izvori bliski istrazi navode da je ključni dokaz istražitelja prepiska osumnjičenih, tačnije advokata i dvije žene sa kojima je završio u krevetu.

Zanimljivo je da su se sve te bludne radnje događale prije više od dvije godine, budući da su sporne sudije imenovane i normalno rade još od 2016. godine. Policija je na informativne razgovore pozvala ministarku pravosuđa Ajelet Šaked, kao i čelnicu Vrhovnog suda Ester Hajut, koji su u to vrijeme bili u odboru za imenovanje sudija.

– Očekujemo da će istraga otkriti pravu istinu. Odbacujemo da smo učestvovali u bilo kakvim koruptivnim radnjama – stoji u saopštenju koje su zajednički potpisale Šaked i Hajut.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO