Politika

Selak: Kozara je vječna opomena i zavjet

Delegacija Socijalističke partije Srpske na čelu sa predsjednikom Goranom Selakom položila je vijenac i prislužila svijeće u pomen stradalih boraca i civila na Mrakovici, gdje se danas obilježava 80 godina od Bitke na Kozari i stradanja naroda Kozare i Potkozarja.

Selak: Kozara je vječna opomena i zavjet
FOTO: SPS

Delegaciju su pored predsjednika SPS činili potpredsjednik SPS Maksim Skoko, član Predsjedništva SPS akademik Neđo Đurić, predsjednica Foruma žena Darinka Pejić, predsjednik SPS Prijedor Duško Miletić, predsjednica SPS Gradiška Snježana Gvozden, predsjednica SPS Laktaši Anita Vrančić, potpredsjednik SPS Banjaluka Darko Milošević, te brojni članovi i simpatizeri.

Predsjednik SPS Goran Selak poručio je da Kozara predstavlja jedno od najvećih stratišta srpskog naroda i ranu koja će zauvijek podsjećati na stradanja i žrtve koje je srpski narod podnio boreći se protiv fašizma i ustaštva.

Pročitajte još

– Ovdje smo da prislužimo svijeće, da damo pomen stradalom narodu Kozare i da položimo vijenac na spomenik palim borcima. Ovo nije mjesto za dnevnu politiku, nego za dostojanstveno obilježavanje strašnog zločina nad srpskim narodom. Više od 68.000 civila odvedeno je u logore smrti NDH, a među njima više od 23.000 djece. Ovo je mjesto gdje treba da govorimo tiho i biranim riječima, oko kojeg moramo da se okupljamo, da pamtimo i da nikad više ne dozvolimo da se ovakva stradanja ponove. Kozara je vječna opomena i vječni zavjet našem narodu, da čuvamo mir, slobodu i našu Republiku Srpsku – poručio je Selak.

Prihvati notifikacije