Sport

Selektor Portugala Santoš: Ronaldo je ZDRAV, IGRAĆE protiv Litvanije i Luksemburga

Selektor Portugala Fernando Santoš je rekao da Kristijano Ronaldo nema zdravstvenih problema, te da će igrati u naredne dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije i Luksemburga.

Selektor Portugala Santoš: Ronaldo je ZDRAV, IGRAĆE protiv Litvanije i Luksemburga
FOTO: MIGUEL A. LOPES/EPA

Prethodnog vikenda 34-ogodišnji napadač Juventusa je bio ljut što ga je Mauricio Sari zamijenio i prilikom izlaska se nije pozdravio s njim. Italijanski mediji su objavili da je na portugalskom dobacio treneru uvredu “kurvin sine”.

To je bila druga uzastopna utakmica da italijanski stručnjak mijenja Portugalca. Sari je nekoliko dana kasnije izjavio da je izmjenu izvršio zbog toga što Ronaldo ima problema s koljenom.

Svi žele da razgovaraju o Ronaldu, jer je on najbolji fudbaler na svijetu. Kristijano je ovdje, zdrav je i igraće – istakao je selektor Portugala.

Portugalci će teško da naprave kiks protiv Litvanije kod kuće ili Luksemburga u gostima, a ukoliko se to ipak desi, na drugu poziciju u grupi B mogla bi da dođe Srbija, koja kod kuće mora da osvoji maksimalnih šest bodova protiv Luksemburga i Ukrajine.